Droner skal plante 100 millioner trær

Teknologi- og ingeniørfirmaet CAL International har gått i partnerskap med det australske grønnteknologiselskapet AirSeed Technologies for et stort klimaendringersprosjekt. De vil bruke droneteknologi med målsetning om å plante 100 millioner trær innen 2024. Partnerne har designet og konstruert en frøkapsel for AirSeeds eksisterende leveringsplattform. Ved å bruke kunstig intelligens og dataintelligens er AirSeed-dronen et nyttelast- og leveringssystem som bestemmer målområder ved hjelp av GPS-koordinater før den skyter 2 karbonkapsler pr sekund.

Dronen som skal plante trær

Disse podsene blir deretter registrert på kartleggingssystemet i samsvar med flyruten, tar hensyn til vindforhold og andre variabler på datoen for planting, slik at dronen kan returnere via samme rute for å registrere trevekst.

Hver pod har et gram karbonmateriale samlet fra råtnende og døende vegetasjon, og frøet holdes isolert fra ytre elementer. Poden aktiveres under regn, med regnvann som absorberes av karbonet og lar frøet spire. Med et team på to personer har en AirSeed-drone som målsetning å plante 40 000 belger på bare én dag

«Så snart Andrew nevnte AirSeed for meg, visste jeg at vi snakket om et produkt og et prosjekt som var banebrytende i alle betydninger av ordet. CAL International er en unik virksomhet som ikke bare har dedikerte team som jobber i samarbeid med Blue Chip-produsenter, men også nye oppstartsteknologier og disruptive teknologier som NeedleSmart og AirSeed, sier CAL Internationals grunnlegger og ingeniør Cliff Kirby. «Som et selskap blander vi en tradisjonell ingeniørbakgrunn med en bedriftsetablering bygget på innovasjon, som sådan blir vi ofte hentet inn for å løse komplekse problemer og problemstillinger innen bil-, forsvars- og atomindustrien. Ofte vil disse kompleksiteten spenne over både ingeniør- og teknologifelt, noe som lar oss lage løsninger som deretter kan skaleres til volum.»

FNs internasjonale panel for klimaendringer fra 2018 uttaler: «Verden har 8 år igjen for å forhindre massive destabiliserende klimaendringer gjennom rask utfasing av fossilt brensel, skogplanting og andre naturlige klimaløsninger.»

«Da AirSeed forklarte hva de håpet å oppnå, var det en utfordring som vi var glade for å ta fatt på. Den enorme betydningen og virkningen som denne innovasjonen kan gi i kampen mot klimaendringer er virkelig global,» la Kirby til. «Sammen med AirSeed basert i Australia og Sør-Afrika og CAL basert i Storbritannia, er dette et globalt samarbeid og selve definisjonen av det muliges kunst. Samarbeidet mellom CAL og AirSeed vil til syvende og sist bety at hver drone kan levere to pods per sekund over et angitt område, og plante opptil 40 000 pods på en dag. Gjennom rask automatisering og skalering av prosessen kan den dekke et mye bredere geografisk område.»

«AirSeed er en virksomhet som flytter grensene med en ambisiøs strategi rundt skogplanting. Etter å ha sett hvordan CAL har tatt konsepter som NeedleSmart og jobbet i partnerskap for å bringe frem virkelig unik innovasjon, visste vi at CAL ville passe godt for AirSeed,» sa AirSeeds medgründer Andrew Walker. «CAL har tatt ansvar for å foredle utformingen av brukergrensesnittet og produksjonsevnen til frøkapselleveringssystemet. Det var viktig at konstruksjonen og oppbyggingen av denne funksjonen skulle integreres i flysystemene og de tekniske aspektene ved luftplattformen og telemetrikkene.

«Ved å jobbe med CAL har de klart å ta et eksisterende leveringssystemdesign og gjøre det om til en unik podleveringsmekanisme,» fortsatte Walker. «Designet og ingeniørarbeidet som har gått inn i luftplattformen fra CAL betyr også at vi kan produsere et stort antall AirSeed luftplattformer og distribuere disse raskere i felten for å fremskynde prosessen med gjenplanting, noe som vil hjelpe oss i et kappløp mot tiden for å dempe klimaendringene.»

Tidligere metoder for planting er tidkrevende, krevende og dyre, og viser seg til slutt ineffektive i forsøket på å bekjempe avskoging. AirSeeds luftplattform er ikke bare 80 % billigere enn andre plantemetoder, men planter også frø 25 ganger raskere.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.