Ny teknologi vil detektere og posisjonere brannmenn inne i brennende bygninger

En drone og bærbare sensorløsninger lokaliserer brannmenn i en brennende bygning: Forskning fra George Mason University

Droner er blitt anerkjent som et verdifullt verktøy innen brannslukking. Nå jobber forskere fra George Mason University med droner – og bærbare sensorløsninger som kan lokalisere enhver brannmann som jobber i en brennende bygning – og varsle teamet hvis de er i trøbbel.

Droner utstyrt med termiske og RTK-avbildningsløsninger brukes mye i brannslukking, og gir Innsatsleder situasjonsbevissthet og viktige termiske data som kan hjelpe med å identifisere hotspots eller områder som sannsynligvis vil antennes på nytt. Luftdata kan hjelpe med aspekter ved brannhåndtering som å håndtere evakueringer ved å forstå hvilke veier som fortsatt er tilgjengelige, distribuere ressurser effektivt og dokumentere brannens utvikling.

Nå jobber Vijay Shah, en assisterende professor i Cyber ​​Security Engineering Department ved College of Engineering and Computing ved George Mason University med å utvikle et verktøy som vil lokalisere og beskytte brannmenn mens de jobber. Droner som omgir en brann vil motta signaler fra bærbare sensorer på brannmennene: lokalisering av hver enkelt for fartøysjefen for å forbedre utnyttelsen av ressursene og dirigere brannmenn til tryggere posisjoner om nødvendig. Hvis en brannmann ikke har beveget seg i løpet av en viss tid, varsler systemet fartøysjefen om at et teammedlem kan trenge redning.

Prosjektet, «5G Indoor Positioning System» er finansiert av National Institute of Standards and Technology, og er en del av et samarbeid med Virginia Tech og Arlington Virginia County Fire Department. Arlington brannmenn vil begynne å teste teknologien fra og med 2025.

Fra George Mason-artikkelen:

Fremskritt innen 5G-nettverksteknologi tillater denne forskningen fordi sammenlignet med annen eldre trådløs kommunikasjon, gir 5G mye større nøyaktighet og er ikke avhengig av utstyr i bygningen, som kan bli skadet under en brann. En nøkkelutvikling Shah og kollegene utnytter kalles «nettverksskjæring», og sender visse deler av informasjon over deler av 5G-nettverket.

Shah sier: «Den kritiske informasjonen, for eksempel plasseringen av brannmannen, sendes i en «slice» og i en mye mindre pakke, noe som gir praktisk talt ingen forsinkelser i informasjonsoverføringen. Å overføre lyd-/videoinformasjon krever mer data, men all informasjon som går tapt der, reduserer ganske enkelt kvaliteten på lyden/videoen, noe som ikke er like viktig som å miste noens plassering. Den informasjonen vil bli lagt i en annen frekvens.»

Forskere forventer at teknologien kan være allment tilgjengelig for brannmenn om noen år.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.